TANTRIKUS JÓGAEDZÉS FÉRFIAKNAK- FÓKUSZBAN A MAGKONTROLL – Minden pénteken 18.00-tól – Információ: magkontroll@gmail.com

Péntek esténként 3 óra időtartamban

Most, a jelenlegi élethelyzetben, még inkább aktuális lehet férfi energiáink erősítése, körülöttünk lévő nők, gyermekek, idősek támogatása. Ehhez segíthet, ha belekezdesz valami újba, ami kihívást ad, leköti az esetlegesen felszabadult időd egy részét.

TANULJ VALAMI ÚJAT, TARTOZZ EGY TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉGBE!
… avagy Magkontroll Tantra Férfiaknak! (nadrágban)

FIGYELEM: a hölgyek IS észreveszik majd a változást!

MEGYÜNK TOVÁBB! – EGYÜTT KÖNNYEBB!

Tantrikus Jógaedzés Férfiaknak – Fókuszban a Magkontroll

Fókuszban a Bindu-Sziddhi (a férfimag uralásának jógikus képessége) kifejlesztése és fenntartása!
Férfienergia erősítés dinamikus bemelegítéssel, aktív jógikus energiamunkával (ászana, pránajáma, mudra, bandha), Síva Lingam Meditációval és jóga nidra relaxációval!

Heti rendszerességű feltöltődés, pozitív hangulat, belső erő és tudatosság a mindennapokhoz.
Inspiráló, szellemileg építő közeg és az ebből származó csoportenergia előnyei.
A teremtő (szexuális) energiák tudatos megőrzése, megnemesítése – passzív (cölibátus) vagy aktív (házasélet) életvitel esetén egyaránt.
Célirányos jógamódszerek gyakorlásának napi rutinná tétele…


Érdeklődés és jelentkezés: magkontroll@gmail.com
Helyszín: http://www.hetholdhaz.hu/kapcsolat/
Tanfolyami hozzájárulás: 12.000,- Ft/fő/hó +1óra: 4.000,- Ft/fő/hó
Alkalmi díj, ad-hoc esetben: az előírt teljes havidíj fele (6.000,- Ft/180perc/fő) +1óra: (2.000,- Ft/60perc/fő)
A havidíj az aktuális hónap foglalkozásaira vonatkozik! (HAVI 4)*
A jógakurzus résztvevői ingyen megkapják a szerző eddig megjelent 2 kiadványát, elektronikus formátumban.
Jóga az ágyban: https://undergroundbolt.hu/termek/joga-az-agyban/
Tantrikus Kontinencia Jóga: https://publioboox.com/hu_HU/tantrikus-kontinencia-joga

A gyakorlócsoport céljai:

1. Jógamódszerek (ászana, pránajáma, bandha, mudra) hatékony alkalmazása a szexuális energiák megnemesítése céljából (transzmutáció és szublimáció).

2. Energiakisülést elkerülő jógatechnikák beidegződésének megvalósítása
Éber, tudatos tartózkodás az előrejelzési szakaszban (házi feladat…).

3. Motiváció a napi rendszerességű otthoni gyakorláshoz.

Amiért érdemes hozzáfogni:

– Magömlés nélküli orgazmus élménye, amire a kínai öngyógyító és szexuális energiafejlesztő gyakorlatrendszerek is irányulnak.
– Szellemi erő és összpontosító-képesség, a nemi szervek működése feletti fizikai és spirituális uralom.
– Javul a gátizmok és a férfi nemi szervek vérkeringése.
– Megerősödnek a hímvessző, a végbél, a here, és a prosztata működését serkentő izmok.
– Az inverz ászanáknak köszönhetően az aranyér érezhetően visszafejlődik és a végbélzáróizom szorosabban zár.
– A prosztatabántalmak megszűnnek.
– Kialakul egy magas szintű erőnléti állapot, megnövekedett testtudat (fizikai-energetikai) és a belső fókusz képessége a szexuális energiák megtartása és átnemesítése révén.

Mit profitálhatsz a Magkontroll jógamódszerekből az ‘éleslövészet’ során?

Dióhéjban arról van szó, hogy a szeretkezések alkalmával az előrejelzési szakasz végpontjára időzítünk – éberek maradunk – pont mielőtt átesnénk az elkerülhetetlenségi szakaszba. Ekkor orgazmusunk már mindenképpen lesz, a férfiszervezet pedig felkészül az emisszióra. Ám nem mindegy, hogy ejakulációval vagy pedig a mag mozdulatlanságának megtartása mellett következik ez be. A gerincvelői reflex folyamat működésbe lépésének biztos elkerülését segítik elő a célirányos jógagyakorlatok a kurzusaimon. Akár kezdő vagy, akár kimaxoltad már a taoista módszerek nyújtotta előnyöket korábban, ezek a tantrikus jógamódszerek 100%-os biztonsággal ejakuláció nélküli magmegtartóvá tesznek…

A Magkontroll Jóga fizikai szinten 4 fő izmot dolgoztat meg, melyek a medence zónában találhatók. Ezek automatikus, reflex-szintű használata a beugró a Tantrikus Kontinenciához. Ezek épülnek be a magmegtartó jógatechnikákba.
• anális záróizom (amely a gát alján található, tudatosan szabályozza a széklet ürítését) – Asvini Mudra (végbél zár) jógatechnika
• PC-izom, avagy szemérem-farokcsonti izom (az ánusz és a nemi szerv között helyezkedik el) – Múla Bandha (gátzár) jógatechnika
• felszíni izom, ami a pénisz tövében helyezkedik el (férfiak esetében Vadzsroli-pont), valamint a hüvely tövében (nők esetében Sahadzsoli-pont) – Jóni Mudra (Jóni-csakra erőterében van) jógatechnika
Az intim területen az izmok a pénisz tövétől lefutva két oldalon helyezkednek el, mélyen becsomagolva a barlangos test két szárát.
Bo Coolsaet urológus-andrológus szerint ez az izom nem más, mint a pénisz pumpája, mely nagy szerepet játszik a pénisz merevségének fenntartásában. Az izom részlegesen elzárja a vért visszaszállító ereket, ami tovább fokozza a nyomást. Mozgása eltúlozva olyan, mint az elefánt ormányának oldalra lengetése. Akik megerősítik ezen izmaikat, azoknál a merevedési szög fiatalosabb lesz, sőt arra is képessé válnak, hogy izomösszehúzással fokozzák a merevedést, ha úgy érzik, veszít az erejéből. Mindez sok férfinak sikerélményt, önbizalmat ad szexuális viselkedésükben.
• M. sphincter urethrae externus: a húgycső akaratlagos záróizma (amelyet a tudatos vizeletvisszatartásnál használunk). Férfiban és nőben egyaránt a diaphragma urogenitale-ban található. Beidegzi: nervus pudendus. Beépül a használata az úgynevezett Vadzsroli Mudra módszerbe, melynek kivitelezése során hasonlóképpen kell eljárni, mint a Múla Bandha esetében. Arra koncentrálunk, hogy befelé és felfelé kell húzzuk magunkban a húgycsövet (a pénisz végétől egészen a húgyhólyag kivezető szakaszáig) és összeszorítjuk a húgyúti záróizmot.
Az altesten elhelyezkedő izmokról azt lehet mondani, hogy nagyjából egy nyolcast formáznak, melynek az elülső gyűrűje a nemi szervek körüli rostkötegekből áll, a hátsó pedig a végbél körül helyezkedik el. A nyolcas két részének határvonalán húzódnak a haránt-gátizmok. A külső végbélzáró izomgyűrű és a végbélemelő izmok tornáztatásával jól karban lehet tartani az aranyérre hajlamos végbéltájékot, meg lehet állítani a folyamatot. Ha ugyanis a végbélzáró izmok erősek, nem engedik kitüremkedni az aranyeres vénatágulatokat. A gyertyaállást máris kipróbálhatják az aranyeresek, mert ez a testhelyzet segít a vénákban pangó vér ‘kiöblítésében’.
A jógikus írásokban Vadzsroli-pontot magában foglaló terület: a hasfalon tapadó úgynevezett elülső izom, mely alul a hímvessző tövénél körbefutó izomgyűrűben végződik, ez az izomcsoport a hímvesszőt a merevedéskor emeli és különösen a merevedés végső fázisában fontos az edzettsége. A haránt gátizmok edzettsége és ügyessége is a szexualitás miatt fontos elsősorban. Általánosságban elmondható, hogy a tornáztatással javul az izmok anyagcseréje és oxigénellátása, így a merevedési zavarokon túl, a korai magömlés kezelése mellett vizeletürítési problémák, húgycsőgyengeség, székletinkontinencia esetén is javasolt a rendszeres gyakorlás és torna.
Az úgynevezett Yoni Mudra közben tulajdonképpen ezt az elülső hasfalon tapadó izmot (a Vadzsroli-pont a pénisz behatolási pontja felett van) feszítjük meg.
Vadzsroli Mudra címszó alatt három variáció ismeretes: 1. fizikai eljárás a vákuum-hatással egybekötve. A magváladék visszajuttatása a testbe a péniszen keresztül, közvetlenül annak távozása után. Ezt mi nem fogjuk alkalmazni. 2. Sziddhászanában (tökéletes ülés) végzett húgyúti izomfeszítés, vizualizálva az energia útját (felemelkedését az alsóbb erőközpontokból a felsőbb erőközpontokba, légzésvisszatartással. 3. Mint a Shat (hat) Oli Mudra permanens beépülő technikája. Ezen komplex test (kaya) mudrák kivitelezésébe csak személyesen lehet betekintést nyerni. e. Egyéb módja is van az önfejlesztésnek ezzel az erővel: a Síva-jantra használata, amely elsősorban a szeretkezésben kulcsfontosságú lingam-erő megnyilvánítását segíti, másodsorban pedig a transzcendens jelleget, a szellemi erők fejlesztését.
A jógakurzusomon a gyökércsakra-feltöltést megelőzően, annak előkészítéseként mindig fogunk végezni ‘földelő’ gyakorlatokat is. Ezekben a statikus testhelyzetekben (pl. lóállás) egy adott erőközpont szintjére koncentrálással (mint pl. a manipura terében található TanTien-pont) egybekötött erőgyűjtés, gátizom edzés történik. A hasi légzés és nyelv tartása a szájpadlásnál ismerős lesz a harcművészetekben járatos gyakorlók számára.
Az energiákat a gyökércsakrába gyűjtjük, miközben a szexuális és hasi erőközpontot tisztítjuk energetikailag. Majd pedig feltöltjük az összes erőközpontot ászanázás közbeni mantrázással. Ezután komplex gyakorlatokkal fejlesztjük a Vadzsroli-hatáshoz szükséges izom és energiazárak feletti képességeket. A pránikus erők belső mozgatásának szempontjából nagyon fontos az energia-reteszek létrehozásának sorrendje. Az orgazmusnak a hasban kell robbannia és kiterjednie a testre és azon is túlra. Általában lefelé (és kifelé) távoznak az orgazmikus erők. A későbbiekben arra is figyelni kell hogy ne sokkoljuk vele direktben az agyat felfelé itányításkor és ne terheljük vele túl az idegrendszert.
*A befizetett összeg csak akkor jár vissza, ha az oktató nem tartja meg az órát (ilyen még nem fordult elő…). A havidíj minden hónap 1. foglalkozásán esedékes. Betegség esetén a már rendezett aktuális havidíj kérésre 1 alkalmi díjra vagy következő havidíj csökkentésre használható fel.
Példa: befizet valaki egy teljes hónapot, mikor részt vesz 1 órán, de nem tud jönni utána egész hónapban. Ez esetben még 1 foglalkozásra tud jönni belőle következő hónapban, vagy félhavi beszámítás a következő havidíjba. Más esetben nem vihető át következő hónapra a befizetés, tehát ha a befizetett havi 4 helyett csak 2x jön valaki, azt már nem kompenzálja az oktató (az egyes résztvevők hiányzásától függetlenül a terem és az oktatás adott)…
Síva, a Jóga Ura (Yogeshwar). A jógázók számára Síva az első jógi, a tudat szimbóluma, az erő ami lehetővé teszi a fejlődést a világegyetemben. Segítségével juthatunk előre. Mantrájával önuralomra, magabiztosságra és félelemnélküliségre tehetünk szert az életünkben (beleértve a szexualitást is).
Síva szent gyökér/mag mantrája:
HAUM̐ (HAUM) a Varadātantra VI. fejezetében kerül említésre:
शिववाची हकारस्तु औकारः स्यात् सदाशिवः।
शून्यं दुःखहरार्थं तु तस्मात्तेन शिवं यजेत्॥
Śivavācī hakārastu aukāraḥ syāt sadāśivaḥ|
Śūnyaṁ duḥkhaharārthaṁ tu tasmāttena śivaṁ yajet||
A Síva-tudatosság állapotában nem létezik magvesztés. Ebből tudhatjuk meg, hogy tényleg kapcsolódunk-e ezzel a kozmikus szellemi erőtérrel vagy sem. A magmegtartás szempontjából nem elég csupán magas rezgésszinten lenni, hanem ebben a speciálisan transzcendált rezgéstartományban szükséges magunkat tartani meditatív eszközök és napi szakrális gyakorlatok által…

A foglalkozások menete:

1. Felajánlás Sívának (ráhangolódás az általa képviselt rezgésszintre és tudatosságra) – lemondás (tyága) a tettekhez való kötődésről
Imádkozó Pózban (Prarthanasana) ezzel a rövid, meditatív jellegű tevékenységgel (felajánlás) mélyülünk el a Karma Jóga szellemében történő gyakorlásra

2. Pár perces hangos dzsapázást követően Síva Lingam Mudrában végzett 30 perces vizualizációs meditációval folytatjuk, közben hangtalan bidzsa-mantrázással (adzsapa dzsapa). A felhasznált zenés saiva Aarti szövege https://en.wikipedia.org/wiki/Karpuragauram_Karunavataram a következőket jelenti: “Aki olyan szeplőtelenül tiszta mint a kámfor, aki intenzív könyörületből öltött testet, aki az élet igaz lényege, az akinek a kígyók királya a dísze, az aki örökké él a szív lótuszában és az akiben a Síva Energia – azaz a kozmikus hímnemű energia és a Dévi Energia – azaz a kozmikus női energia is maximálisan benne van.” Síva, felajánlom pranam-jaimat (ami imádás és tiszteletadás) Neked!  Felajánlás Sívának – lemondás (tyága) a tettekhez való kötődésről szarva-karmánj api szadá kurváno mad-vjapásrajah mat-praszádád avápnoti sásvatam padam avjajam “Az én hívem, bár állandóan sokféle tettet végez, az én védelmem alatt, kegyem révén eléri örökkévaló és elpusztíthatatlan lakhelyemet.” Végkövetkeztetés – a tökéletes lemondás (B.G. XVIII. 56.)

3. Bemelegítés Dhirendra Brahmachari szubtilis jógájának (Szúksma Vjájáma) gyakorlataival

4. Álló helyzetben végzett ászanák, izomzárral a medence-zóna területére fókuszálva
– Mély állás, párhuzamos lábfejekkel (ló-állás ; kínaiul: ma bu), ez is indiai eredetű, az Elefánt póz (gaja vadivu) volt az eredeti formája.
– Dzsivabalászana, másnéven az Akarat Életenergiájának Póza.
– Tálászana, avagy Pálmafapóz (lebontás Anjali Mudra helyzetből).

5. A has körkörös, kétirányù masszìrozása (Sahaj Agnisara Dhauti) álló helyzetben, ezután hasi zárak alkalmazása
– A has be-ki mozgatása speciális légzéssel és visszatartással (Agnisara Kriya)
– Hasbeszívás (Uddiyana Bandha)
– Hasforgatás (Nauli Kriya)

A-hét: fókuszban az erőközpontok feltöltése ászanákban
6. Ászanázással egybekötött bidzsa (mag) mantra meditáció, avagy Ajapa Japa (adzsapa dzsapa) ami egy mantra repetíciós gyakorlat légzéstudatosítással (magunkban ismételjük hangtalanul, be és kilégzéssel szikronban), az adott testhelyzethez tartozó domináns csakra mantrájával végezzük el.
Fordított testhelyzetek (Viparita Karani)
– Eke vagy Gyertyapózban hajtjuk végre a véráram megfordítása, belső nemi szervek tehermentesítése ès a szublimációs folyamatok megtapasztalása, valamint a felsőbb erőközpontok töltèse céljából.
– Fejenállás (30mp-ről indulva 30 másodpercet emelve/alkalom, így a 40. jógafoglalkozás végére már 20 percet kell állni benne).
B-hét: fókuszban a pránikus erők aktiválása és irányítása
6. Pránajáma, bandha ès mudra – fókuszban a tri-bandha
– Tűzlégzés I. (Agnisara Dhauti) / Vadzsrászanában
– Tűzlégzés II. (Agnisara Dhauti) + Múla Bandha (gyökérzár) & Dzsálandhara Bandha (torokzár) / Szimhászanában
– Maha Bandha, Maha Mudra, Maha Mudra, stb…
– Oli Mudrák / Vadzsroli Mudra I.-II. ; Sahadzsoli Mudra I.-II.

Egységes befejezés:
7. Lazítás savászanában, jóga nidra módszerekkel, a teremtés visszaszívódásának irányába, lentről felfelé haladva
Programvezető: Oszlár Kálmán András jógaoktató (a Magyar Gitananda Jóga Egyesület elnöke), akinek 20 év jóga terén szerzett személyes tapasztalata áll a jógaórák gyakorlatai mögött és ez a megvalósítás igazolt tradicionális mester-tanítvány láncolatba való kapcsolódással egészül ki.
A gyakorlócsoportban tanulható technikák napi végzésének eredménye a folyamatos magmegtartó (akhanda brahmacsári) állapot kifejlesztése és fenntartása. Meggyőződésünk, hogy a magkontrollt csak ilyen típusú jógamódszerekkel lehetséges hosszú távon, magas hatásfokkal és egészségügyi kockázatok nélkül művelni

TRADICIONÁLIS TANTRA GYAKORLÁS / KAPCSOLÓDÁS A GITANANDA TRADÍCIÓVAL – Minden pénteken este – Információ: magkontroll@gmail.com
http://www.hetholdhaz.hu/tradicionalis-tantra-gyakorlas-kapcsolodas-a-gitananda-tradicioval-minden-penteken-este-informacio-magkontrollgmail-com/
https://www.facebook.com/events/841358460046901/

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341