Belső Gyermek foglalkozások

Mottó : Térj vissza a Lelkedhez
A benned élő gyermekhez !
Találj vissza a szívedhez !
A helyre , ahol álmaidban jársz ,
A benned élő gyermekhez ."

A Belső gyermek terápiák , foglalkozások célja , a belső gyermek sérüléseinek elengedése , és gyógyítása által felszínre hozni valódi Ön-MAG-unkat , a belső bölcsességünket , spontaneitásunkat , visszatérni a gyermeki bizalomhoz , az Ősbizalomhoz , hogy megélhessük a csodákat az életünkbe , de legfőképpen azt a CSODÁT , akik valójában vagyunk !

A Belső gyermek
Legtöbbször a mindannyiunkban élő kicsi gyermekre gondolunk , mikor a belső gyermekre utalunk , bár ez valójában egy archetípus ( ősi minta ) , illetve karakter , mellyel már a méhben töltött idő alatt is rendelkezünk és elválaszthatatlan részünk marad egészen az életünk végéig .
Ahhoz , hogy felnőttként jól érezzük magunkat , fontos , hogy belső gyermekünk érezze a szeretetünket , hiszen , ha mi nem szeretjük magunkat , mi sem tudunk másokat szeretni , sőt mások szeretetét sem tudjuk befogadni .
A bennünk élő belső gyermek sok helyzetben meghatározza viselkedésünket , reakciónkat , attól függően , hogy milyen programok kerültek bele , amikor még kicsik voltunk .
Már a méhben elraktározunk információkat ( gondolatokat , érzéseket ,helyzeteket ) , melyek az anyukánktól , illetve a vele kapcsolatban állóktól származhatnak , legyen ez akár ránk vonatkozó dolog , akár sem ..Ez a z információ raktározás folytatódik a születésünk után is . A probléma onnan ered , hogy ekkor még nem tudunk különbséget tenni "igaz" és "hamis" információ között . A különböző helyzetek és körülmények így válogatás nélkül rögzülnek , akár ránk vonatkoznak , akár nem .Ezeken az ún. "zsigerből jövő " viselkedéseiken , ismétlődő helyzeteinken változtatni tudunk bizonyos módszerek , terápiák segítségével .
A belső gyermeknek köszönhetjük intuitív képességünket , spontaneitásunkat , játékosságunkat , de hozzá tartozik a fantázia , az érzelmek megélése , illetve kimutatása , és az új élmények keresése , a megismerés vágya is .

Vissza