Lomi Lomi masszázs

A lomi lomi masszázs egy egyedülálló hawaii masszázstechnika, mely a különböző masszázsfogások, imádságok, kántáló énekek, és táncok sajátos keveréke. A lomi lomi filozófiai alapja a Huna, mely szerint a világon minden a harmóniára és a szeretetre törekszik. A Huna szerint az elme és a test szoros kapcsolatban vannak egymással. Az egészség mindig a lélek és a test harmóniájától, egyensúlyi állapotától függ. A lomi lomi jelentése hawaii nyelven masszázs vagy dörzsölés.

A lomi lomi legfontosabb jellemzői, célja:

A Huna filozófiája szerint a negatív gondolatok, a rossz emlékeket hatására a szervezet egyensúlya felbomlik, megszűnik az összhangja a környezetével. Ezek a negatív hatások és a stressz különböző betegségek kialakulásához vezet. A kezelések célja, hogy visszaállítsa a szervezet harmóniáját, erősítse a szeretet érzését.
A lomi lomi masszázs tehát nem csak a fizikai fájdalom megszüntetésére törekszik. Az igazi terapeuták szerint, ha a kezelés során a gondoskodás és együttérzés nincs jelen, a terápia nem lesz hatásos.
A tradicionális lomi lomi masszázskezelés mindig imával kezdődik, amellyel egy magasabb hatalom támogatását kérik a gyógyulás érdekében. A lomi lomi terapeuta a masszázs során a tenyerét, az alkarját, az ujjait, a csuklók, a könyökök, a térdeket, lábakat egyaránt használja. A lomi lomi fogások igen változatosak, szigetenként, területenként változók. A terápia mindig egyénre szabott, eseti, és nincs két egyforma kezelés. A masszírozás során a terapeuta masszázsolajokat használ a kellemetlen súrlódás csökkentésére.

A lomi lomi legfontosabb célja, hogy a paciens megszabaduljon a negatív gondolatoktól, élményektől, a stressztől, a szervezetben szabaddá váljon az energia áramlása. Ennek érdekében a masszázst imákkal, énekkel, táncszerű mozdulatokkal és különféle légző gyakorlatokkal kombinálják. A lomi lomi masszázs során a masszőr nem arra törekszik, hogy meggyógyítsa a pacienst, hanem, hogy harmóniát teremtve a szervezetben megkönnyítse a gyógyulást.

A Huna ősi tudásának alkalmazása napjainkban nemcsak időszerű, de egyre sürgetőbb feladat is, ahogyan eltávolodtunk a saját természetességünktől, úgy egyre inkább elfelejtettük belső harmóniánkat és a rajta alapuló kapcsolataink ápolását is. A Huna szó jelentése: titkos, rejtett. A látszat mögötti lényeg. A láthatatlan, amely formálja a láthatót.

A polinéz gyógyítók, akiket Hawaiin kahunáknak, Tahitin tohunáknak, Új-Zélandon pedig tohungáknak neveznek, már évszázadokkal a kortárs nyugati pszichológia megszületése előtt szoros összefüggést fedeztek fel az egészséges belső és külső kapcsolatok, az érzelmek és a fizikai egészség között. Felfedezték, hogy a belső kapcsolatok megváltoztatása által befolyásolhatók a pszichofiziológiai tünetek, az energia szint, a teremtő erők hatékonysága és a boldogság szintje.

Más kultúráktól elszigetelve, egyszerű és hatékony eszközöket fejlesztettek ki, melyekkel vissza lehet állítani az egyensúlyt a kapcsolatainkban, visszaállítani az élet értelmét, a jó közérzetet és egészséget.

Aloha ia o'ka a pa'ulo - Szeretetben találkozva, eggyé válunk

Bejelentkezés: +36 30 684 4341

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341