Grafológia

Mikor egy véletlen folytán (vajon vannak véletlenek?) először találkoztam a grafológia tudományával, lenyűgözött annak szépsége, a maga bonyolultságában is egyszerű volta, a megismerésnek ez a hallatlanul izgalmas módja...

(Máris egy koán) Ki vagyok én:

Németh Bea - szakgrafológus (HR manager szakirány), írásszakértő vagyok - e szép titulus a dokumentált szerepeim egyike.

Imádom a grafológiát a személyiség megismerésének - feltérképezésének eme hallatlanul izgalmas, diagnoszta módját - a szakma korlátaival és a kétségtelen potenciáljával együtt.

Igen, időm előre haladtával egyre kevésbé betagozhatóan, a szerepköröknek egyre keservesebb megfeleléssel élek - szabadságfokom, boldogság létérzésem - úgy érzékelem - növexik.

Színtipológia

Ha megvizsgálom saját írásképemet, az azonnal magyarázatot ad mindarra, amit láttatok magamról.

Az Affeman-féle színtipológia szerint kézírásom jellemzően a "lila" (kreativitás, ötletgazdagság, fejlődőképesség, kapcsolatteremtés, magas kockázatvállalás, rutinmunka hiányzó eredményessége)

illetőleg kisebb mértékben a "piros" (konfliktushelyzet keresése, provokatív bomlasztás) ambivalens tünetegyüttesét mutatja.

Megjegyzem: a színtipológiai megközelítés rendkívül eredményesen alkalmazható a munkahelyi humán "anyag" összetételének kiválasztásakor.

Ha eljössz hozzám

Az előbbieket azért hoztam tudomásodra, hogy tudd - mindvégig őszinte leszek Hozzád!

A grafológus tevékenységem során eltűnik a személyiségem. Tiszta figyelemben, biztonságban érzed majd magad! Ítélet- és érzelemmentes elemzést és terápiás javaslatot fogsz tőlem kapni!

Nem igérhetek többet, mint amire képes a grafológia: feltárja a személyiséged mély rétegeit: önmagadhoz, közösséghez fűzödő viszonyod, párkapcsolati megfeleltetésed, irányultságod, pályaorientációd, szexusod, energetizátságod, majd konkrét megoldási javaslatokat nyújt - egyszóval komoly használati utasítást kapsz önmagadhoz!

Ne csodálközz, ha első körben valami egészen váratlan dolgot fogok kérni Tőled, például, hogy állj fél lábra és közben fütyülj - ha bizonytalannak látlak, ebből látni fogom, mennyire vagy nyitott az elemzésre, hogy bízol-e bennem.

Leginkább gyorselemzést végzek, írásminta felvételével, asszociációkkal, tesztekkel., nagyon sok aláírással. Tapasztalatom szerint a több napon át sok méréssel történő "kotlás" az írás felett ugyanarra az eredményre vezet, mint a sokirányú, intuitív, "forró nyom" vizsgálat.

Apropó aláírás, a legkedvencebb terület

Ez Marlene Dietrich aláírása -

- a kezdőbetű, a nagy "M", a belépő, ahogy a világ előtt megjelenik - első pillanatban a gyönyörű lába tűnik szembe, az "M" íve, ami szinte névjegyévé vált
- a név első tagja, "Marlene", a magánélet mutatója - magabiztosság, határozottság, látszólagos önbizalom
- feltűnik a szögesség, hegyesség, szinte pökhendi, már-már férfias betűk
- hatalmas hurkok, a szellemi élet a gyakorlatban is megélve, intelligencia, élménykészség
- az alapvonal erősen hullámos utalva a hangulatingadozásokra, érzelmi labilitásra
- a név második tagja, "Dietrich", a hivatás, a közélet mutatója - hatalmas majdnem befejezett ovál-kör, a teljességre törekvés, vágy a tökéletességre
- jó rálátóképesség
- gömbölyödő betűk, harmóniajelek
- a szóvégi fonalasodás komoly empátiakészségre utal, belefeledkezés, sodródás
- a lefelé irányultság elerőtlenedést mutat, akár apatikus, depresszív irányt vehet
- összességében az aláírás tökéletesen leképezi a csodálatos szinésznő ellentmondásos személyiségét, érzelmi életét, vívódásait, saját maga számára is nehéz természetét, eredetiségét, képességeit, energiakészletét.

Tesztek - szimbólumok

Szeretem a teszteket. Minden szimbólum: - a betűk, a formák, az öltözéked, a környezeted, sőt, ha tovább merünk gondolkodni: Te magad is egy szimbólum vagy. A Tudat végtelen megnyilvámulási módjának egy Benned éppen leképeződő aspektusa... Ez az idea persze nagyon messzire vezet, de ki szeret toporogni :)

Kérlek tehát, hogy rajzolj egy téglalapot egy sima papírlapra, majd a téglalapba rajzolj egy sünt!

Miután ez megtörtént, olvasd el, mi mindenre mutat rá ez a nagyon egyszerű ábrázolás! Nem, ne sandíts le, előbb rajzolj! :)

.
.
.
A téglalap méretét, helyzetét vizsgáld meg: mekkora a papír felületéhez képest, hogyan "rímel" a papír formájára!

A papír - maga a világ, amelyből most "magadévá tettél" egy részt!

Mennyi lehetőséget "szavaztál meg" magadnak? Mekkorát mertél kiszakítani a világból, milyen szabadság-térigényed van? Mennyire szorítod be magadat eleve?

A téglalap hogyan helyezkedik el? Stabilan a hosszabbik felével párhuzamosan fut a lap szélével? Vagy kockázatvállalással merészen, akár óvatlanul, bizonytalanul billeg már az első pillanatban maga az elképzelésed?

A téglalapban található sünt nézd meg most - méretét, elhelyezkedését! Kizárólag a sünt, akármilyen eseménydús ábrázolás is történt! Hiszen a célunk egy sün rajzolása volt!

A téglalapban látható, a sünön kívüli valamennyi tér és forma a háttér! A sün maga a cselekedet, a kivitelezés!

Milyen mértékben fordítottad a figyelmedet, célirányos magatartásodat a feladatod megoldására?

Az érzelmek és cselekedetek megnyilvánulási szabadsága a sünben valósul meg. Minél nagyobb a sün mérete, az ábrázolásba fektetett energiamennyiség, annál eredményesebbnek tekinthető ez a tetted.

A háttér funkciója csupán a motívum kiemelése. Minél dominánsabb a háttér kidolgozása, annál kevésbé voltál hatékony jelen pillanatban.

Leképeződött munkavégzésed egy szegmense ebben a rajzban, gondolkodj hát el az arányérzékeden!

Most képzeld el, hogy ha egy egyszerű rajz ennyi mindent elárul Rólad, mekkora lehetőségek rejlenek az Írásod elemzésében!

Grafoterápia - alternatívák

Ha már szépen leástunk a mélybe, jöhetnek a megoldási javaslatok!

Írásképed leképezi milyen vagy - következésképp, ha változtatsz az írásodon, Te magad is változol!

Meghatározzuk a pontos célt, és lebontjuk részfeladatokra!

Lehetséges, hogy azt fogom javasolni, hogy naponta írj fél órát visszafelé, ha "hisztérikus, toporzékoló, nagyon akarnok" jegyeid vannak. Elképzelhető, hogy javasolni fogom, hogy tudatosan nagyobb betűkkel írj, ha önkorlátozó-aprók a betűid és ez nem a legendás precizitásodból, hanem a fojtogató "szűk-ség"-ből adódik. Előfordulhat, hogy azt javaslom, hogy keress fel kineziológus szakembert, vagy menj el egy családállításra, ha úgy látom, hogy mélyebb változtatás hozhat neked boldogságot!

Egy biztos: ha hajlandó vagy szembesülni saját magaddal és fűtenek a tiszta vágyaid, csodákra leszel képes!

Minden lélek egy különös kincs - Titoktartás

Mindenki érzékeny, esendő lélek. Érzem, ahogy komolyan veszik a hozzám fordulók az elmondottakat, olykor meg is hatódom a kitárulkozásokon - igen, a tanácsadás nagyon felelősségteljes, szép feladat.

Rendkívül fontos a grafológus alaptörvény, hogy "egy jel, nem jel"! Számtalan összetevő befolyásolja adott pillanatban az íráskép létrejöttét, amit figyelembe kell venni! Mindig igyexem a minimálisra redukálni a tévedés lehetőségét!

Titoktartás

Nos, en letettem a nagyesküt!

Négy év tanulás után grafológusként a szivemre tettem a kezem és mély elszánással megfogadtam, hogy megőrzöm azok titkait, akik megtisztelnek azzal, hogy rám bizzák. Mind az írásnyomod, mind a feltárult, féltett érzelmi kincseid ezer lakat alatt őrzöm!

Köszönöm a figyelmed!
Németh Bea
(+36)306844341

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341