Funkcionális táplálkozási tanácsadás

Funkcionális táplálkozási tanácsadás:

A táplálkozásnak funkciója van. Mégpedig az, hogy azt adjuk a szervezetünknek, ami minden szempontból támogatja a működését, és nem terheljük olyan ételfélelésegekkel, amelyek negatívan terhelik.

Számos táplálkozási irányzatról hallhattál már (kezdve a vegántól a magas fehérjebevitelűn át a ketogén étrendig), és lehet próbáltál is egy-kettőt, de vagy nem váltak be, vagy szimplán nem tudtad hova tenni őket, mert teljesen ellentétes elvekre épülnek.

Ami valószínűleg igaz mindegyik étrend esetében az az, hogy a kitalálójának valamilyen oknál fogva bevált. Viszont nem vagyunk egyformák…

Biztos te is ismersz egy bármikor bármennyit evő „örök sovány” és egy túlsúlyos embert. Egyáltalán nem biztos, hogy a túlsúlyos többet vagy rosszabbul eszik, mint a sovány. És egyáltalán nem biztos, hogy a sovány ember jobb egészségi állapotban van, mint a túlsúlyos. Illetve, ami az egyiknek javára válik, a másiknak árt. Mégis hogy lehet ez?

Senki sem érti, legfeljebb gyakran elhangzik a mondat, hogy „ő olyan alkat/genetika.” Ebben viszont már van valami. Egész pontosan az, hogy különbözőképpen dolgozik a szervezetük, az alap anyagcseréjük, ennek következtében pedig különböző hatást válthat ki ugyanaz a táplálék az egyik embernél és a másiknál. Az egyiknek nagyobb a zsírigénye például, a másiknak kevesebb, míg az egyik bírja a szénhidrátgazdag étkezést, a másikat pedig kifejezetten terheli. Mindezek tükrében ahány ember, annyi féle módon jelentkezhet az egyensúly hiánya, illetve különbözhet a szervezet tápanyagigénye.

A funkcionális táplálkozás lényege egyrészt, hogy a saját szervezeted szükségletének megfelelő arányban legyenek bejuttatva az energiát adó főtáplálélok. Másrészt pedig, hogy ezeken belül is minden szükséges mikrotápanyagot, amit csak lehet, be tudj juttatni a táplálkozásoddal és támogasd a jó bélflórát, hogy a bevitt nutriensek fel is tudjanak szívódni.

Végül pedig az is cél, hogy ne okozzanak gondot azok a fajta ételek, amelyek akár átmenetileg, akár hosszú távon terhelik a szervezeted, a tápanyagoktól elveszik a helyet vagy gátolják a felszívódásukat negatív emésztőrendszeri, hormonális és/vagy egyéb kellemetlen közérzeti tünetek és problémák kíséretében. Azaz a szervezeted optimális működéséért teszel meg mindent, ha úgy táplálkozol, hogy annak legyen funkciója is a teltségérzeten túl.

Mi mindenre tudunk így a táplálkozással, tápanyagokkal hatni?

- emésztési problémák
- női hormonok
- inzulinrezisztencia
- optimális testúly
- babavállaláshoz szervezet feltöltése
- pajzsmirigyműködés, Hashimoto
- autoimmunitás, gyulladások
- allergiák

Ha szeretnéd optimalizálni a szervezeted működését és a táplálkozásod, jelentkezz személyes konzultációra, illetve vár a Rád szabott, komplex funkcionális táplálkozási program!

Csonka Júlia - Ételem - Életem
funkcionális táplálkozási szakreferens és dúla
etelem.eletem@gmail.com
www.etelemeletem.hu

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341