TANTRIKUS KONTINENCIA JÓGACSOPORT- Fókuszban a Magmegtartás – Minden pénteken 18.00-21.00-ig

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: magkontroll@gmail.com
Elég ennyi: ott leszek + dátum + résztvevő(k) neve, lakcíme és telefonszáma.

Tanfolyami hozzájárulás: 10.000,- Ft/fő/hó (tárgyhó első foglalkozásán fizetve). Mivel ez kedvezményes díj, így csak akkor van visszatérítés, vagy pótlólagos felhasználás, ha az oktató nem tartja meg az órát.

Monogám párkapcsolatok támogatása: házastársak/élettársak/komoly kapcsolatban élők együttesen 15.000,- Ft/pár/hó (tárgyhó első foglalkozásán fizetve) díjért vehetnek részt.

Az alkalmi részvételre (napijegy) nincs kedvezmény, az egységesen 3.500,- Ft/fő mindenkinek.

A gyakorlócsoport céljai:

1. Síva Lingam Erő felébresztése és fenntartása meditatív úton. Pránikus erők összegyűjtése a lingam szintjén.

2. Jógamódszerek (ászana, pránajáma, bandha, mudra) hatékony alkalmazása a szexuális energiák megnemesítésére (transzmutáció és szublimáció).

3. Energiakisülést elkerülő jógatechnikák beidegzése. Éber, tudatos tartózkodás az előrejelzési szakaszban (éles helyzetben).

4. Motiváció a napi rendszerességű otthoni gyakorláshoz.

Amiért érdemes hozzáfogni: 1. Magömlés nélküli orgazmus élménye, amire a kínai öngyógyító és szexuális energiafejlesztő gyakorlatrendszerek is irányulnak. 2. Szellemi erő és összpontosító-képesség, a nemi szervek működése feletti fizikai és spirituális uralom. 3. Javul a gátizmok és a férfi nemi szervek vérkeringése. 4. Megerősödnek a hímvessző, a végbél, a here, és a prosztata működését serkentő izmok. 5. Az inverz ászanáknak köszönhetően az aranyér érezhetően visszafejlődik és a végbélzáróizom szorosabban zár. 6. A prosztatabántalmak megszűnnek. 7. Kialakul egy magas szintű erőnléti állapot, megnövekedett testtudat (fizikai-energetikai) és a belső fókusz képessége a szexuális energiák megtartása és átnemesítése révén.

A résztvevők 1 havi díj befizetését, vagy pedig 2 alkalmi részvételt követően megkapják a szerző eddig megjelent 2 kiadványát, elektronikus formátumban.

Jóga az ágyban (betekintő): http://undergroundbolt.hu/media/betekinto/betekinto_oszlarkalman_jogaazagyban.pdf

Tantrikus Kontinencia Jóga (betekintő): https://publioboox.com/download/get/102397/pdf10 (publioboox regisztrációval tekinthető meg).

Mit profitálhatsz az itt tanult jógamódszerekből az ‘éleslövészet’ során?

Dióhéjban arról van szó, hogy a szeretkezések alkalmával az előrejelzési szakasz végpontjára időzítünk – éberek maradunk – pont mielőtt átesnénk az elkerülhetetlenségi szakaszba. Ekkor orgazmusunk már mindenképpen lesz, a férfiszervezet pedig felkészül az emisszióra. Ám nem mindegy, hogy ejakulációval vagy pedig a mag mozdulatlanságának megtartása mellett következik ez be. A gerincvelői reflex folyamat működésbe lépésének biztos elkerülését segítik elő a célirányos jógagyakorlatok a kurzusaimon. Akár kezdő vagy, akár kimaxoltad már a taoista módszerek nyújtotta előnyöket korábban, ezek a tantrikus jógamódszerek 100%-os biztonsággal ejakuláció nélküli magmegtartóvá tesznek…

A Magkontroll Jógakurzus fizikai szinten 4 fő izmot dolgoztat meg, melyek a medence zónában találhatók. Ezek automatikus, reflex-szintű használata a beugró a Tantrikus Kontinenciához. Ezek épülnek be a magmegtartó jógatechnikákba.

• anális záróizom (amely a gát alján található, tudatosan szabályozza a széklet ürítését) – Asvini Mudra (végbél zár) jógatechnika

• PC-izom, avagy szemérem-farokcsonti izom (az ánusz és a nemi szerv között helyezkedik el) – Múla Bandha (gátzár) jógatechnika

• felszíni izom, ami a pénisz tövében helyezkedik el (férfiak esetében Vadzsroli-pont), valamint a hüvely tövében (nők esetében Sahadzsoli-pont) – Jóni Mudra (Jóni-csakra erőterében van) jógatechnika

Az intim területen az izmok a pénisz tövétől lefutva két oldalon helyezkednek el, mélyen becsomagolva a barlangos test két szárát.

Bo Coolsaet urológus–andrológus szerint ez az izom nem más, mint a pénisz pumpája, mely nagy szerepet játszik a pénisz merevségének fenntartásában. Az izom részlegesen elzárja a vért visszaszállító ereket, ami tovább fokozza a nyomást. Mozgása eltúlozva olyan, mint az elefánt ormányának oldalra lengetése. Akik megerősítik ezen izmaikat, azoknál a merevedési szög fiatalosabb lesz, sőt arra is képessé válnak, hogy izomösszehúzással fokozzák a merevedést, ha úgy érzik, veszít az erejéből. Mindez sok férfinak sikerélményt, önbizalmat ad szexuális viselkedésükben.

• M. sphincter urethrae externus: a húgycső akaratlagos záróizma (amelyet a tudatos vizelet-visszatartásnál használunk). Férfiban és nőben egyaránt a diaphragma urogenitale-ban található. Beidegzi: nervus pudendus. Beépül a használata az úgynevezett Vadzsroli Mudra módszerbe, melynek kivitelezése során hasonlóképpen kell eljárni, mint a Múla Bandha esetében. Arra koncentrálunk, hogy befelé és felfelé kell húzzuk magunkban a húgycsövet (a pénisz végétől egészen a húgyhólyag kivezető szakaszáig) és összeszorítjuk a húgyúti záróizmot.

Az altesten elhelyezkedő izmokról azt lehet mondani, hogy nagyjából egy nyolcast formáznak, melynek az elülső gyűrűje a nemi szervek körüli rostkötegekből áll, a hátsó pedig a végbél körül helyezkedik el. A nyolcas két részének határvonalán húzódnak a haránt-gátizmok. A külső végbélzáró izomgyűrű és a végbélemelő izmok tornáztatásával jól karban lehet tartani az aranyérre hajlamos végbéltájékot, meg lehet állítani a folyamatot. Ha ugyanis a végbélzáró izmok erősek, nem engedik kitüremkedni az aranyeres vénatágulatokat. A gyertyaállást máris kipróbálhatják az aranyeresek, mert ez a testhelyzet segít a vénákban pangó vér ‘kiöblítésében’.

A jógikus írásokban Vadzsroli-pontot magában foglaló terület: a hasfalon tapadó úgynevezett elülső izom, mely alul a hímvessző tövénél körbefutó izomgyűrűben végződik, ez az izomcsoport a hímvesszőt a merevedéskor emeli és különösen a merevedés végső fázisában fontos az edzettsége. A haránt gátizmok edzettsége és ügyessége is a szexualitás miatt fontos elsősorban. Általánosságban elmondható, hogy a tornáztatással javul az izmok anyagcseréje és oxigénellátása, így a merevedési zavarokon túl, a korai magömlés kezelése mellett vizeletürítési problémák, húgycsőgyengeség, székletinkontinencia esetén is javasolt a rendszeres gyakorlás és torna.

Az úgynevezett Yoni Mudra közben tulajdonképpen ezt az elülső hasfalon tapadó izmot (a Vadzsroli-pont a pénisz behatolási pontja felett van) feszítjük meg.

Vadzsroli Mudra címszó alatt három variáció ismeretes: 1. fizikai eljárás a vákuum-hatással egybekötve. A magváladék visszajuttatása a testbe a péniszen keresztül, közvetlenül annak távozása után. Ezt mi nem fogjuk alkalmazni. 2. Sziddhászanában (tökéletes ülés) végzett húgyúti izomfeszítés, vizualizálva az energia útját (felemelkedését az alsóbb erőközpontokból a felsőbb erőközpontokba, légzésvisszatartással. 3. Mint a Shat (hat) Oli Mudra permanens beépülő technikája. Ezen komplex test (kaya) mudrák kivitelezésébe csak személyesen lehet betekintést nyerni. Tradicionális tantra jóga iskolákban szerencsés esetben 7-8 év után…

A taoista és a tantrikus megközelítést nem szabad egy kalap alá venni, de az első jó bevezető alap lehet az energiakeringetéssel ismerkedőknek. A visszatartáshoz használt tantrikus jógafolyamatok jelentősen eltérnek a kínai módszerektől. Ami egyezik, az a férfitest medenceövi izmainak alapul vétele és az, hogy belső figyelem kíséri az energia útját ami szinkronba van hozva a légzéssel.

A magmegtartás szempontjából nem is azon áll, vagy bukik a dolog, hogy mikro-és makrokozmikus belső pályákon keringetünk e, vagy csakrák és nádik rendszerével dolgozunk. Az egyéni energetikai rendszer tisztasági foka (szattvikus minősége), az éber jelenlét és fókuszált figyelem képessége és ezek együtt működtetése a különböző ‘elzáró’ technikákkal a gyakorlatban mutatja meg, hogy hol is tartunk valójában…

Ezen felül tanítom a jógikus energiazárak spontán ‘beidegzett’ használatát az intim izmokkal, légzés-szinkronban (önmagában a hasi légzés alkalmazása édeskevés). A szellemi részről nem is szólva, ami spirituális úton hozza létre a Lingam Erejét…

Információk a jógakurzussal kapcsolatban:

A foglalkozás során törekszünk az „emelkedett lelkiállapotú közeg” létrehozására. Ennek érdekében „rituális” fegyelmet tart fenn a csoport. A gyakorlás csendben, többnyire csukott szemmel, megfelelő háttérrel, az oktató vezetése mentén zajlik. Ez biztosítja a megnyugvást, ellazulást, egyben a személyes erőtér, valamint a csoportenergia létrejöttét és rövid időn belül a lelki és tudati szinten jelentkező mélyebb hatásokat.

Felajánlás, másnéven lemondás (tyága) és meditáció a kurzuson

Meditációt végzünk a férfiasság szellemi erőforrásával, Sivával (akit a Jóga Urának neveznek a hinduk és a saiva irányzatokban istenként tisztelnek, gyakorta Síva Lingam formájában).

Közvetlenül a szóban forgó bidzsa-mantra forrásához (a Síva Lingam erőtere/rezgése) fordulva végezzük ezt a meditációt. A mantrázás magunkban, hangtalanul és a légzéssel szinkronba hozva történik.

A Síva Meditáció polárisan hat (a nők nőiesebbek, a férfiak pedig férfiasabbak lesznek általa) és mindkét nem esetében szellemi fejlődést indukál. Erre a felhasznált háttérzene szövege is rávilágít, mely a következőket jelenti: “aki olyan szeplőtelenül tiszta mint a kámfor, aki intenzív könyörületből öltött testet, aki az élet igaz lényege, az akinek a kígyók királya a dísze, az aki örökké él a szív lótuszában és az akiben a Síva Energia – azaz a kozmikus hímnemű energia és a Dévi Energia – azaz a kozmikus női energia is maximálisan benne van.” Síva, felajánlom pranam-jaimat (ami imádás és tiszteletadás) Neked!

Sívának létezik egy tradicionális mantrája, amiben négy bídzsát használunk: Om, háum, dzsúm, szaha (de használhatjuk az Om Namah Siváját is). Az om a pranava, a háum a legfelső prána, a dzsúm a dzsóti vagy a fény, és végül a szaha a személy, a purusa. Itt újra találkozunk Síva négy aspektusával, melyek a pranava, a prána, a prakása és a purusa.

Ezek közül engem a ‘legfelső prána’ – energia / életerő Síva mantrába avattak be és ez kell a lingam pránikus töltéséhez… A jógahagyomány értelmében ezekkel tilos ‘kereskedni’. Viszont közvetíthetem egy közös meditáció során, kiterjesztve hatását a résztvevőkre. Egyéb módja is van az önfejlesztésnek ezzel az erővel: a Síva-jantrák használata. A ‘csillagot’ ábrázoló jantra a szeretkezésben kulcsfontosságú lingam-erő megnyilvánítását segíti, a ‘szigonyos’ pedig a transzcendens jelleget, a szellemi erők fejlesztését.

A jógakurzusomon a gyökércsakra-feltöltést követően, annak kiegészítéseként mindig fogunk végezni ‘földelő’ gyakorlatokat. Ezekben a statikus testhelyzetekben (pl. lóállás) egy adott erőközpont szintjére koncentrálással (mint pl. a manipura terében található TanTien-pont) egybekötött erőgyűjtés, gátizom edzés történik. Ez a cél gáttájékra gyakorolt külső nyomással (sarokra ülés) vagy akaratlagos izomösszehúzással álló vagy fekvő helyzetben egyaránt megvalósulhat. A hasi légzés és nyelv tartása a szájpadlásnál ismerős lesz a harcművészetekben járatos gyakorlók számára…

Ahhoz, hogy minél jobban rá tudjunk hangolódni egy-egy testhelyzet egészségügyi előnyein túl a finomfizikai történésekre is, egy tudatilag lecsendesített, elmélyült állapotbeli gyakorlás szükséges. A kivitelezés szempontjából 2 fő megvalósításra érdemes törekedni. Ezek az úgynevezett ászana-sziddhi (tökéletes póz) és az ászana-dzsajá (győzelmesség a pózban). Tradicionálisan az ászana-dzsaját úgy határozzák meg, hogy a gyakorló képes három órán keresztül egyhuzamban végezni egy ászanát. Ilyenkor maximalizálódnak a pozitív hatások, amit az ászanázásból ki tudunk venni. A tudatunk kiterjesztése érdekében pedig figyelmünk ‘egyhegyűvé’ tételének van fontos szerepe. A pózokra való ráhangolódáskor, szubtilis töltekezés közben (a különböző erőközpontokra ható mantrákkal) és a levezetéskor fellépő állapotok tudatosítása (vidzsnyána szellemében történő gyakorlás) során egyaránt. Tehát a jógamódszerek a fizikai test burkán (anna-maja-kósa) túl a szubtilis energetikai burokra (prána-maja kósa) is hatnak. Ezt összekötjük a gyakorlatok végzése közben és után történő tudatosítással, így kapcsolódva az intellektus, egyben értelem feletti burkához (vidzsnyána-maja-kósa).

Rólam: 19 éve jógázom (ebből 15 évig szervezett keretek között Budapesten, Szegeden és Debrecenben a Kőrösi Csoma Jóga Egyesületben). Oktatóim voltak: Dr. Fischer Szatmári László (1999-től 2011-ig) és Szádvári Ildikó (2011-től 2014-ig). Ezt követően egy hiteles indiai jógatradíció itthon egyedüli képviselőjére találtam és az általa reprezentált vonal iránt köteleződtem el és alapítottam egy jógaegyesületet a magyarországi képviseletéhez (de ez már egy másik történet)… 🙂

Referencia: a Yoga Alliance által elismert jógaoktató is vagyok.

https://www.yogaalliance.org/TeacherPublicProfile?tid=223090
https://www.yogaalliance.org/YACEPPublicProfile?cepid=18817

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341