JÓGA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE – TRADICIONÁLIS JÓGAÓRÁK

FOLYAMATOS CSATLAKOZÁS, EGYÉNI HALADÁS

GYAKOROLHATOD A JÓGÁT ÉS HA TOVÁBB LÉPNÉL, EGYÚTTAL JÓGAOKTATÓVÁ IS VÁLHATSZ!

Péntekenként 17 órától és vasárnaponként 10 órától
További információk és jelentkezés: info@gitanandajoga.hu

A Gitananda Tradíció magyarországi aktivitása 2018-ban, Jógaácsárja dr. Ananda Balayogi Bhavanani (Anandaji) engedélyével indult el, aki Jógamaharisi dr. Szvámi Gitánanda Giri Guru Maharádzs (Szvámidzsí) és Jógaácsárini Meenakshi Devi Bhavanani (Ammaji) közös gyermekeként már fiatal korától a hagyományvonal jövőbeli megőrzésének szellemében sajátította el ezen családi jógatradíció elméleti és gyakorlati tudásanyagát.

Anandaji mostanra pedig már orvosprofesszorként ötvözi a tradicionális jógaterápiát a leghaladóbb egészségfejlesztési, szalutogenetikus szemlélettel, kutatási modellekkel és azok eredményeivel, ezáltal tudományosan megalapozva a ráépülő komplementer orvoslást: http://www.yogaiya.in/profile/ananda-balayogi-bhavanani/

A pandémiás időszakot követő első bentlakásos tanulói csoport tagjaként, a A Dél-Indiai Ananda Ashram eredeti székhelyén Pondicseriben, a Szamádhi Emlékhelyen (Kambaliswamy Madam) 2022 szeptember 18.-án Oszlár Kálmán András kapott Ammaji-tól és Anandaji-tól jóga-szádhaka fokozatot és lelki nevet (Bhīma), valamint felhatalmazást az jógairányzat magyarországi képviseletére és terjesztésére.

Miről szól ez az esemény?

A jógaórák bázisgyakorlása a ‘Jóga: Lépésről Lépésre’ (https://www.slideshare.net/…/yoga-stepbystep-by-dr…) kézikönyvre épül, amelyet Szvámidzsí diktált le és Ammaji állított össze.

A ‘YOGA: STEP-BY-STEP’ (https://icyer.in/yoga-step-by-step) az 1968-ban indult indiai székhelyű Risi Kultúra Astanga Jóga oktatóképzés (http://www.icyer.com/Yoga_Teachers_Training.htm) alapfeltétele 1972 és 2020 között, az 1 éves levelező előkészítő program elvégzése volt, 2020 óta angol nyelvű online képzés formájában elérhető: http://icyer.com/Online_Courses.htm

Összefoglalva tehát: ez a jógaprogram önmagában egy személyes megjelenésre épülő gyakorlócsoport, de ezen felül egyéni elhatározástól függően lehet egy alapfokú 50 órás tanfolyam, vagy akár 200, illetve 500 órás jógaoktatói képzés is.

Az indiai ‘Jóga: Lépésről Lépésre’ kézikönyv tudásanyagát közvetítjük magyarul, változatlan tartalommal. A beiratkozók napi szintű otthoni jógagyakorlását lefordított heti tananyag és az elsajátításban való haladás szerinti, éppen aktuális leckét feldolgozó 2,5 órás, korábban élőben rögzített, angol nyelvű Zoom-közvetítések támogatják.

Fontos egyértelműsíteni, hogy jógaiskolánkban saiva-szemléletű és életvitelű, hagyományőrző jógaoktatók képzése történik, mivel a Gitánanda Tradíció, vagyis ez a guru-parampara (tanítványi lánc) két tradícióból olvadt össze: az Észak Indiai (Bengáli) Tantra Tradícióból és a Dél-Indiai Saiva Sziddhánta Tradícióból.

Ananda Ashram – Sri Kambaliswamy Madam (Szamádhi Emlékhely) Tűzszertartás & Guru Parampara Meditáció: a program ténylegesen 2×30 perc, szertartásos programkeretet képez.

A nyitó 30 percben az Ananda Ashram (I.C.Y.E.R. azaz Nemzetközi Jógaoktatási és Kutatási Központ) és a hozzá tartozó Szamádhi Emlékhely (Sri Kambaliswamy Madam) összevont áratiját (mécsesláng felajánlása a mesterek képmása előtt) alkalmazzuk az Ananda Ashram és a Kambaliswamy Madam erőtereinek együttes meghívásának érdekében.

A tűzszertartás az isteni erőkkel való kapcsolódás és a Gitananda Parampara maha-szamádhiba merült (fizikai testét hátrahagyva megvilágosodott) sziddháinak szellemi támogató ereje által lehetőséget ad a karma megtisztítására, a hibák és ártalmas energiák elengedésére és egészséges energiák létrehozására.

A Tűzszertartás lényege, hogy egy olyan isteni forrásból származó energetikai teret hozunk létre a szertartás alatt, amelyben ez a karmikus tisztulási folyamat (kegyelmi állapot) egyéni helyzetünk függvényében kisebb-nagyobb mértékben meg tud valósulni.

A tűzszertartás során gájatrí-mantrákkal megszólításra kerülnek:

– Ganésa isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gan%C3%A9sa
– Kártikéja isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rtik%C3%A9ja
– Síva isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Siva
– Durga isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Durga
– Laksmi isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Laksmi_(istenn%C5%91)
– Szaraszvati isteni ereje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szaraszvati_(istenn%C5%91)
– Akanda Paripurana Satchidananda Srila Sri Kambali Gnana Desiga Swamigal sziddha guru shaktipat (isteni energiaforrással összekapcsoló, megvilágosító, kegyelmi állapotot közvetítő) ereje
http://www.icyer.com/Kambaliswami_Madam.htm
– Gitananda Guru Parampara (tanítványi láncolat) támogató ereje
https://www.facebook.com/media/set?set=a.182613423776215…

A körbehordozott tűzből való merítkezés után felszentelés történik tilak jellel, fehér vibhuti (Gangesz-anyag por) használatával 1 vagy 3 vízszintes csík húzása a homlokon. A tilakjel az emberi test energiáját segíti megőrizni és ellenőrzi a koncentráció különböző szintjeit. A vörös pötty, a kumkum por a két szemöldök közé kerül fel. Az Adzsna-csakra a guru-csakra vagy a harmadik szem-csakrája.

A nyitó szertartás a felsorolt isteni erők felé gyakorolt tiszteletadó gesztusokkal zárul, úgymint meghajlás, szimbolikus lábérintés, kegyelem fogadása magunk felé legyező mozdulat, összetett kéz.

A záró 30 percben a Gitananda Parampara spirituális, támogató energiájával kapcsolódunk, mindeközben ébresztve a mindenkiben ott szunnyadó, potenciális lehetőségként meglévő ‘guru-minőséget’ (Guru Tattva). Ez a spirituális gyakorlat bármely meditatív pózban végezhető, legyen az kényelmes ülés, hullapóz, vagy akár fejenállás…

A 30 perces hanganyag tartalma:
– Ananda Gurunatha Ramana x3
– Guru Stotram
– Tvameva Mata
– Maha Mrityunjaya Mantra
– Om Asato Ma Sadgamaya
– Om Purnamadah Purnamidam
– Om Sahana Vavatu
– Sri Kambaliswamy Stuthi x3
– Om Gurunatha namostute x108

Részvételi lehetőségek és díjak:

> Árati szertartás általi karmikus megtisztulás és meditatív kapcsolódás a Gitánanda mestervonal sziddháival – 2.000,- HUF / 2 x 30 perces alkalom (csak tényleges részvétel esetén merül fel a díja, hiányzás esetén nem, ezért eseti jelleggel történik a kiegyenlítése)
> jógagyakorlás, képzési rendszertől függetlenül, alkalomszerű jelenléttel, tanulmányi kötelezettségvállalás nélkül – 6.000,- HUF / 3 órás alkalom> jógagyakorlás, képzés keretében, tanulmányi szerződéssel. A tanuló hetente kapja a tananyagot (hiányzás esetén is) a jógaórák mellé, a kezdéstől számítva a haladása folyamatos, minden alkalmat ki kell fizetni, amíg a megkezdett képzés tart – 6.000,- HUF / 3 órás alkalom, a tárgyhónap elején rendezve az összes foglalkozást az adott hónapban

További információk és jelentkezés: info@gitanandajoga.hu

Helyszín: Hétholdház Jógaközpont
(1024 Budapest, Lövőház utca. 24. | Félemelet 1.)
1-es kapucsengő, Hétholdház
Kapukód: 1 

Amennyiben nem felel meg a vasárnap délelőtti időpont a rendszeres részvétel tekintetében, úgy érdemes fontolóra venni a pénteki eseménysorozathoz való csatlakozást: https://www.facebook.com/events/1489371368671380

A pénteki-vasárnapi időpontok átjárhatóak, az anyagi rendezés módjától függően. Lehet alkalomszerűen is, viszont nagy előny, hogy egy összegben előre fizetés esetén a kezdés időpontjától számítva a befizetett leckeszám az adott évfolyam végéig lejárható!!!

Képzéseinken az Indiai Jóga Szövetség nemzetközi jógaoktatói oklevele és a Magyar Gitananda Jóga Egyesület tanúsítványa egyaránt elérhető!!!

Az IYA oklevélért fokozatonként külön díj fizetendő: 50hr – 10 USD ; 200hr – 40 USD ; 500hr – 50 USD.

A nemzetközileg minősített indiai és nem-indiai (számukra külföldi) jógaoktatóinak mindenkori listája az I.Y.A.-nál a következő webcímen érhető el: http://www.yogaiya.in/yoga-professional-member/

Képzési és kimeneti lehetőségek (az alkalmanként 2×30 perces szertartások díját a most következő árak nem tartalmazzák):

50 órás | FCY50 | képzési és kimeneti követelmények: az első 13 lecke tananyagának elsajátítása, minden leckén belül feltett 5 kérdés megválaszolása írásban.Egyösszegű kiegyenlítés esetén: 67.500,- Ft/fő.Heti részletekben történő rendezés esetén a kurzus díját hetente kell törleszteni, mind a 13 alkalmat. 13 x 6000 = 78.000,- Ft/fő.
http://www.yogaiya.in/foundation-course-in-yoga/


Saiva Jógaoktató – 200 órás | Y-TTC200 | képzési és kimeneti követelmények: 52 lecke tananyagának elsajátítása, minden leckén belül feltett 5 kérdés megválaszolása írásban. Egy kiválasztott lecke feldolgozásával szakdolgozat készítése, a terjedelem legalább 5 A4-es oldal 11 pontos betűmérettel, de javasolt inkább 15-20 oldal közé tervezni a disszertációt, a kedvezőbb elbírálás érdekében.Egyösszegű kiegyenlítés esetén: 270.000,- Ft/fő.Heti részletekben történő rendezés esetén a kurzus díját hetente kell törleszteni, mind az 52 alkalmat. 52 x 6000 = 312.000,- Ft/fő.
http://www.yogaiya.in/certificate-course-in-yoga/

Vezető Saiva Jógaoktató – 500 órás | AY-TTC500 |Belépő szint: teljesített 200 órás | Y-TTC200 | + 100 óra + 200 óra100 óra / 28 alkalom / 9 hónap ‘Rádzsa Jóga – Dzsnyána Jóga Szádhana’ (Deeper Gitananda) modul leckéinek teljesítése (elméletének feldolgozása és gyakorlatainak kiművelése). Saiva Jógaoktató / Rádzsa Jóga – Dzsnyána Jóga Szádhaka oklevél szerezhető.
Egyösszegű kiegyenlítés esetén: 135.000,- Ft/fő.
Eseti részletekben történő rendezés esetén a kurzus díját alkalmanként kell törleszteni, mind az 28 alkalmat. 28 x 6000 = 168.000,- Ft/fő.

200 óra / 52 alkalom / 18 hónap ‘Yoga Chikitsa – Jógaterápia’ modul.
Saiva Jógaoktató / Jógaterapeuta oklevél szerezhető.
A sikeres teljesítéshez (az összes befizetett heti lecke megléte mellett) az 52-ből maximum 10, a 28-ból maximum 6, összesen tehát a 80-ból maximum 16 hiányzás elfogadott.
Egyösszegű kiegyenlítés esetén: 270.000,- Ft/fő.
Heti részletekben történő rendezés esetén a kurzus díját részvételkor kell törleszteni, mind az 52 alkalmat. 52 x 6000 = 312.000,- Ft/fő.
http://www.yogaiya.in/advance-certificate-course-in-yoga/

Az 50 órás alapképzéshez még nem szükséges beiratkozni az G.I.T.A.-egyesületbe, viszont a felsorolt részletfizetési módok – a 200 és az 500 órás oktatóképzés esetében – CSAK JÓGAEGYESÜLETÜNK VISSZAIGAZOLT TAGJAI SZÁMÁRA ELÉRHETŐK!!!

Az Indiai Jóga Szövetség és a Magyar Gitananda Jóga Egyesület oklevele a foglalkozások 80%-án való részvételéért automatikusan jár a képzés végén.A részvételi óraszámok pótolhatók és kiegészíthetők extra foglalkozásokkal a mindenkori aktuális meghirdetések szerint, valamint szintén plusz lehetőségként jógahétvégék látogatásával.Az egyesületünkhöz való csatlakozás a következő űrlap kitöltésével és beküldésével lehetséges:
https://www.facebook.com/…/a.1821411271…/182138300490394

A Magyar Gitananda Jóga Egyesület számlaszáma az éves tagdíj rendezéséhez (12.000,- HUF): 11600006-00000000-99349284A tagok minden olyan képzésben töltött idejét külön tanúsítvánnyal ismerjük el, melyet az indiai I.C.Y.E.R. Ananda Ashram szervezésében teljesítettek, akár személyesen, akár online formában.

A tagok számára hozzáférhetővé válik a G.I.T.A. Egyesület összes e-kiadványa is.

Vissza
Kihagyom ezt a kérdést
Bőséget, anyagi jólétet

Ne hagyd, hogy családi rendszeredből fakadó azonosulásaid, sorsátvételeid, önszabotáló hitrendszered megakadályozza kitejesedésedet! Boldogságra, a bőség megélésére születtél! (+36)306844341

Ideális testsúlyt, fogyni / hízni

Gyere, szépítsd az arcod, harmonizáld a tested, had jelenjen meg bennük lelked ékessége! Merd elhinni szépségedet! (+36)306844341

Gyermekáldást
Tudatosságot, spirituális fejlődést

Ha a lélek tapasztalni. teremteni vágyik, testet ölt. De soha ne feledd, ez csupán egy forma... +36)306844341

Nőiségem / férfiasságom kibontakozását

A dualitás világában csodás lehetőség megélni a női-férfi minőséget. Gyere,, teljesedj ki! (+36)306844341

Érzelmi / szexuális blokkok oldását

Gyere, tárd fel a sérüléseidet, gyógyítsd a káprázat sebeit! A csodákat engedd meg, engedd be... (+36)306844341

Párkapcsolatot

Megélni az Egységet... a másikkal... a világgal... önmagammal... hisz mind ugyanazt jelenti... (+36)306844341